Een snellere Mac

MacKeeper is voornamelijk ontworpen vanwege de eigenschappen van het programma om langzame Mac’s weer sneller te maken. Deze functie is verder ontwikkeld door jarenlange arbeid en kennis over het Mac-systeem en het gebruik daarvan. Het voortdurende gebruik van het apparaat verandert namelijk instellingen, schrijft belangrijke bestanden over en maakt je Mac daardoor langzamer. Na enige tijd zul je daarom merken dat je Mac langzamer is dan toen je hem kocht en dat de irritante “wachtcirkel” maar rond blijft draaien zonder dat je daar iets aan kunt doen. MacKeeper vormt zich razendsnel een overzicht van het probleem en herstelt dat. Daarna kun je weer genieten van een Mac met vol vermogen.

Download de Nederlandse versie van MacKeeper hier – Het is gratis

Een-snellere-Mac

Hoe werkt het?
Behalve het vorenstaande zorgt MacKeeper er o.a. voor dat de door jou geïnstalleerde applicaties geüpdatet blijven. Daardoor heb je altijd de nieuwste versies geïnstalleerd, hetgeen vaak met zich meebrengt dat de nieuwe functionaliteiten sneller werken, en is het veiligheidsniveau verhoogd. Apps waarvan een nieuwere versie beschikbaar is, worden rood gemarkeerd. De geüpdatete apps zijn groen. Je kunt gewoon op “Updaten” klikken op de oudere versies, waarna deze automatisch worden geüpdatet.

Welke programma’s gebruik je?
MacKeeper heeft een ingebouwde functie “Login Items”, waarmee je eenvoudig kunt kiezen welke programma’s moeten opstarten als je inlogt. Daardoor kun je jouw Mac eenvoudig naar jouw wensen prepareren. Ben je graficus, dan kun je bijv. je fotobewerkingsprogramma’s e.d. openen, zodat alles klaar staat als je aan het werk gaat. Dat bespaart in de loop der tijd veel wachttijd.

Selecteer programma’s voor bestandtypes
In MacKeeper is ook “Default Apps” ingebouwd, dat je laat kiezen welk programma een bepaald type bestand moet openen. Daardoor kun je bijv. Exceldocumenten standaard in Mac’s viewer laten openen in plaats van in Office, als je dat hebt geïnstalleerd. Iedereen die Office heeft geïnstalleerd zullen weten dat het openen in de viewer aanzienlijk sneller gaat. Je bespaart dus weer tijd. Wil je af en toe direct in Office openen, dan kan dat nog steeds via het uitgebreide menu dat aan elk afzonderlijk bestand wordt gekoppeld.

Je vindt in het programma dus een aantal functies, die jouw Mac in het algemeen sneller maken en die je de mogelijkheid geven om je Mac nog meer aan te passen aan de manier waarop jij er mee wilt werken. Dat kan je jaarlijks vele uren wachttijd en veel frustratie besparen.

Download de Nederlandse versie van MacKeeper hier en maak je Mac sneller.